Wie vraagt naar de voordelen van de Ultimaker S3, kan allerlei verschillende antwoorden krijgen. Een punt waarover iedereen het echter wel eens is, is de manier waarop met filament te werken is. Dit is dan ook een kenmerk dat er sterk tussenuit springt. Zo zijn een aantal zaken waar gebruikers bij andere 3D printers tegenaan liepen in één keer opgelost. De manier van werken is verder geoptimaliseerd door de fabrikant. Je kunt er bijvoorbeeld zeker van zijn dat je altijd voldoende filament hebt. Daarvoor is het controlesysteem ontwikkeld. Daarnaast is het gebruik ook efficiënter.

De kracht van het filament
In de eerste plaats is er oog voor het filament geweest. De juiste materialen zorgen ook voor de juiste print. Dit is ook een punt waarop de Ultimaker S3 zich zal onderscheiden van andere modellen. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk om met verschillende materialen te werken. Ook is het zo dat nieuwe soorten filament mogelijk zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan versterkte vormen van bekende soorten filament. Daarin zijn dan carbonvezels of glasvezels opgenomen. Zo zijn hele nieuwe dingen mogelijk. Dit maakt het ook een stuk interessanter om ermee aan het werk te gaan. Weeg dit goed mee.

Mogelijkheden met de core
Als er één punt is waarop de Ultimaker S3 zich onderscheidt, is het wel het personaliseren. Dat komt onder andere doordat je kunt werken met een andere print core wanneer dit nodig is. Denk dan bijvoorbeeld aan de CC Red core. Die is juist geschikt voor de eerdergenoemde versterkte soorten filament. Omdat dit andere soorten materialen zijn, moet er ook op een andere manier geprint worden. Het is dan goed om te weten dat je hier als gebruiker zelf voor kunt zorgen. Het is de moeite waard om uit te zoeken welke variaties er allemaal voor zijn.

Allerlei andere soorten printvoordelen ontdekken
Natuurlijk is het werken met filament belangrijk. Ook het personaliseren maakt de Ultimaker S3 sterk. Daarnaast zijn er echter ook nog allerlei andere pluspunten te noemen. Zo is het fijn om te weten dat je het printproces vanaf de voorbereiding tot en met het eindproduct helemaal in de hand kunt houden. Daardoor kan je tijdig zorgen voor aanpassingen waar dat nodig is. Daarnaast weet je zeker dat er geen fouten in ontstaan. Ook de aanwezigheid van de vele sensors in de printer helpen je hierbij. Op die manier kan je betere producten maken met de printer.

Lees verder – Waarom een Ultimaker s3 kopen?