Paintshop Pro Windows 10

In de vroegere jaren van Paintshop pro was het programma alleen beschikbaar voor Windows. Tegewoordig werkt het programma ook op computers die Mac Os ondersteunen en zelfs op computers ie Linux ondersteunen. Ofwel Paintshop pro werkt op de meeste computers feilloos. Toch zijn er wel een aantal vereisten, voordat je Paintshop pro echt soepel kunt laten lopen op je pc.

 Paintshop pro en Windows

Om Paintshop pro te kunnen gebruiken moet je pc aan een aantal specificaties voldoen. Zo moet je pc minimaal op Windows 7 draaien, maar het liefste op Windows 10. Voor bepaalde zwaardere functies is het namelijk niet mogelijk om deze uit te kunnen voeren op een pc die draait op een versie van Windows lager dan 10. Een van deze functies is Pic to Painting. De functie verandert foto’s in een kunstwerk. Dit is een zware functie en vandaar dat Windows 10 hiervoor vereist is.

 Andere specificaties voor Paintshop pro

Naast de versie van Windows zijn er nog andere specificaties waar je pc aan moet voldoen. Zo moet je pc minimaal over 4gb aan RAM beschikken. Aanbevolen is echter 8gb aan RAM, om de zwaardere functies als pic to painting en smartclone ook goed uit te kunnen voeren. Ook heb je minimaal 1,5 gb aan harde schijf ruimte nodig. Er is ook een bepaalde beeldschermresolutie nodig. Deze resolutie is: 1366 x 768 ppi. De aanbevolen resolutie is echter 1920 x 1080 ppi.