Paintshop pro cursus

Het mooie aan Paintshop pro is dat er een cursus bestaat binnen het programma zelf. Hierdoor hoef je niet nog een dure cursus van buitenaf aan te schaffen om het programma te leren gebruiken. Natuurlijk zijn er wel cursussen van buitenaf die nog verder ingaan op het programma, maar met de informatie die je via Corel zelf kunt krijgen kun je al een heel eind komen.

Studielessen en introductiehandleiding

Corel biedt studielessen aan voor hun programma’s. Met deze lessen kun je de basis van de programma’s onder de knie krijgen en toepassen. Hierdoor kun je dus snel leren hoe je moet omgaan met de programma’s en de verschillende toepassingen. Je kunt de studielessen zien als een inleiding van de meest belangrijke functies uit de programma’s. De studielessen zijn diepgaand en kun je online vinden. Je hebt dus wel een internetverbinding nodig om gebruik te maken van de studielessen. Ook krijg je een introductiehandleiding, waardoor je de programma’s nog sneller onder de knie krijgt.

Forum

Naast de studielessen is er ook een forum voor de programma’s van Corel. Hierdoor kun je dus in contact komen met andere gebruikers van deze programma’s. Hierdoor kun je dus extra kennis en technieken leren door vragen te stellen aan andere gebruikers. Daarnaast kun je zelf advies en tips uitdelen aan mensen dei het nodig hebben.

Gebruikershandleiding

Ook is er een enorm uitgebreide gebruikershandleiding te vinden voor de programma’s van Corel. Deze handleiding is van Corel zelf. Het is een PDF bestnd met daarin uitleg van erg veel verschillende toepassingen en technieken. Dit bestand kun je online vinden, downloaden en afdrukken. Hierdoor kun je dus ook offline verder leren hoe de programma’s werken. Als je door deze middelen er nog steeds niet uitkomt kun je altijd via het web alsnog je antwoord proberen te vinden.