De Ultimaker S3 is het soort 3D printer dat op allerlei manieren inzetbaar is. Dat komt bijvoorbeeld doordat er veel voordelen aan te koppelen zijn. Het gemak waarmee je ermee aan het werk kan gaan werkt hierin mee. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het feit dat je de ontwerpen die je maakt op allerlei manieren kan aanvoeren naar de printer. Of je dit nu via de cloud doet, of via een aansluiting met een USB-poort, maakt in dit geval niet uit. De printer is op alle methoden voorbereid. Dat is lang niet het enige dat meerwaarde biedt.

Het gemak van de bediening
De voordelen die vaak genoemd worden als het om de Ultimaker S3 hebben veel met het gemak in gebruik te maken. In het geval van de aansturing is het bijvoorbeeld een voordeel dat dit zo gemakkelijk te begrijpen is. Dat komt doordat de fabrikant de interface simpel heeft gehouden. Daardoor kan je al heel snel heel precies aan de slag gaan. Dat maakt het alleen maar beter bereikbaar om het eindresultaat neer te zetten dat je voor ogen had. Dat komt bijvoorbeeld door het duidelijk touchscreen waarmee je de printer aansturen heel direct maakt als gebruiker.

De efficiëntie van de printer
Ook op het vlak van efficiëntie heeft de Ultimaker S3 veel te bieden. Dat komt bijvoorbeeld door de vele sensors die erin zitten. In de eerste plaats wordt voortdurend gescand of de hechting op orde is. Dat wordt gedaan met een techniek die de naam active levelling draagt. Dit is vooral voor ondernemers die de printer voor productie gebruiken zeer interessant. Daarnaast zijn er ook andere zaken die hierin een rol spelen. Het gehele proces is in grote mate aan de printer over te laten. Dit is een zeer groot voordeel te noemen voor de gebruiker ervan.

Werken met exotische filamenten
De Ultimaker S3 biedt ook vernieuwing op het gebied van het werken met filament. Dat komt bijvoorbeeld doordat het filament flowsysteem wordt gebruikt. Het is namelijk zo dat daarmee de kans wordt geboden om talloze verschillende soorten filament te gebruiken. Het gaat dan niet alleen om het bekende PLA, versterkt PLA of ABS. Het gaat ook om varianten met bijvoorbeeld glas of carbonvezels erin. De printers zijn daardoor 100% composite ready, zoals dit genoemd wordt. De producten die je ermee maakt zijn daardoor dus ook sterker dan ooit. Dit geeft je allerlei geheel nieuwe mogelijkheden als ondernemer.

Prusa i3 kit kopen hier!